18 Nisan 2012 Çarşamba

Kestamit

kestamit 1,2 gr / cm³
::

Kestamit, polyamit grubundan bir malzemedir, döküm yoluyla imal edilir, sıkı birde dokuya ve sertliğe sahiptir. Dişli yapımında özellikle büyük çapta dişlilerde tercih edilir. Dişlilerin yataklanmasını düzgün yapılması koşulu ile uzun süreli dayanım elde edilir. Kestamit'in üstünlüğü de aşınma mukavemetinin çok yüksek olmasıdır. Metallerle sürtünerek çalışma durumunda dahi çok yüksek aşınma dayanımına ulaşır. Bu özelliğinden dolayı çelik halat makaralarında kullanılabilir. Ölçü stabilitesi açısından polyamit 6'ya (ekstrüzyon polyamit) nazaran daha iyi sonuç verir. Daah çok makaralar, dişliler, kasnakalr, yataklar, çarklar, zincir klavuzları, havai hat ve teleferik makaralarında tercih edilir.


_____________________________________

Castermid; Kestamit dökümpoliamid'in kısaltılmış ismidir.Ülkemizde kestamit ismi ile tanınan bu plastik türünün en önemli özelliği sertliğinin ve darbe mukavemetinin yüksek olmasıdır.Bunların yanı sıra sürtünme katsayısının düşük olmasıve ekonomik olması metallere ikame bir ürün olmasını sağlar.Kimyasal dayınımın iyi olması ve kolay işlenebilmesi ayrıca artı bir özelliktir.

KULLANIM ALANLARI

Özellikle ağır sanayi olmak üzere yüksek darbe dayanımı gerektiren ve üzerinde yüksek mukavemet uygulanacak yerlerde kullanılır.Hadde yataklamalarında, mil, kasnak, dişli, burç, kızak ve makine parçaları yapımında kullanılmaktadır.

Çeşitli Kullanım Alanları
İş ve İnşaat Makineleri Parçaları
Rulo, Silindir, Bobin Kaplamaları
Aşınma Plakaları
Besleme Vidaları
Araba Tekerlekleri
Manifotlar

Rüzgar Gülü Kanatlarında

Kestamit genel olarak sıkı bir dokuya ve sertliğe sahiptir. Mekanik dayanım değeri çok iyidir. Dişli yapımında özellikle büyük çaplı dişlilerde tercih edilir. Dişlilerin yataklamasını düzgün yapılması koşulu ile uzun süreli dayanım elde edilir. Castermid’in üstünlüğü de aşınma mukavemetinin çok yüksek olmasıdır. Metallerle sürtünerek çalışma durumunda daha çok yüksek aşınma dayanımına ulaşır. Bu özelliğinden dolayı çelik halat makaralarında kullanılabilir. Ölçü stabilitesi açısından polyamid 6'ya ( ekstrüzyon poliamid ) nazaran çok daha iyi sonuç verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder